Аждаје мог детињства

 Велики литерарни конкурс

„Аждаје мог детињства“

Учитељски факултет у Ужицу Универзитета у Крагујевцу и Интернет клуб вас позивају на учешће у Великом литерарном конкурсу „Аждаје мог детињства“. Конкурс је намењен ученицима млађих разреда основних школа. Циљ је упознавање најмлађих ученика са народном традицијом и развијање и неговање њихових стваралачких компетенција подстакнутих усменом књижевношћу.

На Великом наградном литерарном конкурсу „Аждаје мог детињства“ могу учествовати сви ученици млађих разреда основних школа са територије Републике Србије. Литерарна остварења (кратке приче или песме) на тему „Аждаје мог детињства“ се потписују пуним именом и презименом аутора, адресом, са пуним именом основне школе или библиотеке и разредом који похађа.

Према пропозицијама Конкурса, предвиђене су прва, друга и трећа награда за најбоља литерарна остварење, о којима ће одлучивати стручни жири.

Предвиђене награде за Велики наградни литерарни конкурс „Аждаје мог детињства“ су комплети књига сразмерне вредности.

Радове слати на адресу: Учитељски факултет у Ужицу, Трг Светог Саве 3, 31000 Ужице или на електронску пошту: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Конкурс траје од 1. априла 2017. године до 15. маја 2017. године. Проглашење победника и уручење награда организоваће се 15. јуна 2017. године.